Naslovnica Vijesti AMERI SE SPREMAJU ZA RAT VELIKIH RAZMJERA? Kongres donio odluku koja je...

AMERI SE SPREMAJU ZA RAT VELIKIH RAZMJERA? Kongres donio odluku koja je upalila crveni alarm u svijetu

ameri

Sjedinjene Države započele sa realizacijom najnovijeg plana.

Uprava za budžet američkog Kongresa objavila je prognozu za narednih deset godina, po kojoj će održavanje nuklearnog arsenala američke vojske na godišnjem nivou porasti do 60 milijardi dolara, navodi se na sajtu uprave.

Prognoza budžeta za nuklearne snage sastavljena je prvi put za dvije godine, za period od 2021. godine do 2030. godine. Od ukupnog iznosa koji je od prošle prognoze (2019. godine) porastao sa 494 milijarde dolara na 634 milijarde dolara (do 2030. godine), dvije trećine će potrošiti Pentagon.

Amerikanci će najviše novca potrošiti na podmornice sa interkontinentalnim balističkim raketama. Rast budžeta za održavanje nuklearnog oružja za 28 odsto uslovljen je skupim programima modernizacije snaga za nuklearno odvraćanje. Među njima je pravljenje novog hiperzvučnog raketnog naoružanja.

Juče je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo podatke o ukupnom broju strateškog naoružanja Rusije i Sjedinjenih Američkih Država u okviru Sporazuma o ofanzivnom strateškom naoružanju (START 3) koji je ranije produžen na pet godina. U kategoriji “razmještene interkontinentalne balističke rakete, razmještene balističke rakete na podmornicama i raspoređeni teški bombarderi”, Rusija ima 517 jedinica, a SAD 651 jedinicu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime