Naslovnica Vijesti Regija BEOGRAD: Za 7 dana će biti oko 50 posto vakcinisanih beograđana

BEOGRAD: Za 7 dana će biti oko 50 posto vakcinisanih beograđana

beograd

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić očekuje u narednih 7 dana broj vakcinisanih u Beogradu dostigne 50 odsto, za šta je potrebno da još 19.161 osoba primi vakcinu.

Vesić je za Pink rekao da je u prijestolnici vakcinisano 677.105 ljudi što je 48,6 odsto, dok je drugu dozu 536.810 ljudi, odnosno 40,5 odsto.

U opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Rakovica i Novi Beograd je vakcinisano više od 50 odsto građana, dok je u opštini Voždovac imunizovano 49,78 odsto građana, a u opštini Zvezdara 49,64 odsto.

Srbija, kako je istakao, spada u mali broj zemalja koje imaju dovoljno vakcina kao što su Izrael, SAD, Mađarska.

Vesić je rekao da se i druge zemlje dovijaju da motivišu građane da se vakcinišu navodeći da autobus za vakcinaciju postoji i u Londonu, Njujorku, Moskvi, kao i da se u tržnim centrima u tim gradovima dele vaučeri vakcinisanim građanima, dok se, kako je rekao, u desetak država u SAD organizuje lutrija za vakcinisane.

– Ništa se u Srbiji ne dešava drugačije nego u SAD i drugim zemljama koje imaju vakcine. A ima i zemalja kao što su Njemačka i Italija u kojima se vakcinacija zakazuje za novembar i decembar – rekao je Vesić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime