Naslovnica Novo Biden: Pristalice Trumpa su prijetnja SAD-u

Biden: Pristalice Trumpa su prijetnja SAD-u

Biden: Pristalice Trumpa su prijetnja SAD-u
Biden: Pristalice Trumpa su prijetnja SAD-u

Pristalice programa Donalda Trampa “Učinimo Ameriku ponovo velikom” (MAGA) prijetnja su demokratiji, rekao je predsjednik SAD-a Joe Biden.

“Snage MAGA su odlučne da ovu zemlju vrate unazad”, rekao je on u svom govoru u Pensilvaniji.

Glavni republikanac Kevin McCarthy uzvratio je na to da je Biden “teško ranio američku dušu”.

Demokratski predsjednik održao je govor u četvrtak navečer iz Independence Hall-a u Filadelfiji, gdje je potpisana američka Deklaracija o nezavisnosti.

Rekao je da ne osuđuje svih 74 miliona Amerikanaca koji su glasali za Trampa prije dvije godine.

“Nije svaki republikanac, čak ni većina republikanaca nisu Maga republikanci. Ali nema sumnje da republikanskom strankom danas dominira, vodstvo Donalda Trumpa i Maga republikanaca, i da je to prijetnja ovoj zemlji”, rekao je.

Predsjednik je rekao da Trumpove pristalice smatraju da su rulja koja je prošle godine upala u američki Kapitol patriote, a ne pobunjenici.

“Dugo smo vremena sami sebi govorili da je američka demokratija zagarantovana. Ali nije. Moramo je braniti. Zaštititi je. Boriti se za to. Svako od nas”, poručio je.

Predsjednik, koji je došao na dužnost obećavajući da će ujediniti zemlju, nedavno je zaoštrio svoju retoriku protiv pristalica gospodina Trumpa. Prošle sedmice Biden je izjednačio ono što je nazvao “ekstremnim” republikancima sa “polufašizmom”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime