Naslovnica Biznis Finansije Bitcoin bi u narednih pet godina mogao dostići vrijednost od 100.000 dolara

Bitcoin bi u narednih pet godina mogao dostići vrijednost od 100.000 dolara

Kriptovalute su sada postale jako popularna investicija!

Cijene bitkoina su se nedavno malo povukle, ali Goldman Sachs nastavlja bilježiti snažan rast u godinama koje dolaze.
Najvrednija svjetska kriptovaluta pala je na oko 43.000 dolara nakon što je u novembru skočila na rekordnih 69.000 dolara.
Međutim, Goldman Sachs (GS) je u izvještaju ove sedmice rekao da bi se bitkoin (XBT) mogao više nego udvostručiti u narednih pet godina na više od 100.000 dolara po novčiću.

Pandl vjeruje da bi Bitcoin na kraju mogao činiti 50% tržišta vrijednosti, što bi moglo povećati Bitcoin za oko 17% do 18% u odnosu na prethodnu godinu na 100.000 dolara u narednih pet godina. “Vjerujemo da poređenje njegove tržišne kapitalizacije sa zlatom pomaže u postavljanju parametara za vjerodostojan rezultat za prinos bitcoina”, dodao je Pandl. Naravno, Bitcoin i druge vrhunske kriptovalute kao što su Ethereum, Binance, solana i meme tokeni kao što su Dogecoin i Shiba bili su nestabilni tokom prošle godine. Kriptovalute se trenutno ponašaju više kao dionice nego kao valute. Ipak, sve veći broj vrhunskih menadžera fondova, uključujući Stanleyja Druckenmillera, Paula Tudora Jonesa i Georgea Sorosa, ulaže u Bitcoin. Regulatori su odobrili fondove koji trguju na berzama i prate cijene bitcoin fjučersa, što olakšava pristup pojedinačnim investitorima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime