Naslovnica Novo Bivši savjetnik Kremlja tvrdi: Putin je depresivan

Bivši savjetnik Kremlja tvrdi: Putin je depresivan

Bivši savjetnik Kremlja tvrdi: Putin je depresivan
Bivši savjetnik Kremlja tvrdi: Putin je depresivan

Bivši savjetnik ruske vlade i švedski ekonomista Anders Aslund kazao je da snimka razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i ministra odbrane Sergeja Šojgua ukazuje na to da je Putin teško bolestan i depresivan.

Nakon što su objavljeni snimci sa jučerašnjeg sastanka na kojem se vidi da Putin čvrsto drži sto dok razgovara sa ministrom odbrane o situaciji u Mariupolju, na društvenim mrežama se počelo nagađati o njegovom zdravlju, što nije prvi put.

Naime, Putin je tokom razgovora sjedio pogrbljeno u svojoj stolici, a sve vrijeme čvrsto držao sto desnom rukom. Upravo to je potaknulo priču o njegovom mentalnom stanju.

Ljudi smatraju da mu se zdravlje pogoršalo otkako je počela invazija na Ukrajinu 24. februara. Anders Aslund pak navodi da su oba Rusa “depresivna i lošeg zdravlja”.”Šojgu mora čitati svoje komentare Putinu i teško govori, što sugerira da su glasine o srčanom udaru vjerojatno tačne. Loša izvedba”, rekao je.

Nagađanja o Putinovom zdravlju nisu novost s obzirom na to da mnogi vjeruju kako on ima mnoge zdravstvene probleme otkako je krenula invazija. Navodno ga uvijek prati više ljekara, među kojima i neurohirurg. Kremlj je više puta demantovao da je Putin bolestan.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime