Naslovnica Novo Velika Britanija u Ukrajinu šalje višestruke raketne sisteme

Velika Britanija u Ukrajinu šalje višestruke raketne sisteme

Velika Britanija u Ukrajinu šalje višestruke raketne sisteme
Velika Britanija u Ukrajinu šalje višestruke raketne sisteme

Velika Britanija će također poslati višestruke raketne sisteme u Ukrajinu kako bi im pomogli da se odbrane od ruske invazije, potvrdio je ovo britanski ministar odbrane Ben Wallace.

Ministarstvo vanjskih poslova zemlje je saopštilo da će poslati lansere M270 koji mogu da pogode ciljeve udaljene do 80 kilometara.”Velika Britanija stoji uz Ukrajinu i preuzela je vodeću ulogu u opskrbi herojskih trupa vitalnim oružjem koje im je potrebno za obranu svoje zemlje”, rekao je Wallace.

Ministar Wallace je dodao još i da podrška Ukrajini treba da se mijenja zajedno sa ruskom taktikom.

“Ovi vrlo sposobni višestruki raketni sistemi omogućit će našim ukrajinskim prijateljima da se bolje zaštite od ruske brutalne upotrebe dalekometnog topništva, koje su Putinove snage neselektivno koristile kako bi sravnile gradove”, naveli su oni.

Britanska vlada je također rekla da će ukrajinski vojnici biti obučeni kako da koriste lansere, a s ciljem povećanja maksimalne učinkovitost lansera.

Ovakav potez je “blisko koordinisan” s odlukom Sjedinjenih Američkih Država da Ukrajini dostave svoj topnički raketni sistem visoke mobilnosti (HIMARS).

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime