Naslovnica Novo Deutsche Bank planira otvaranje novog fonda za kreditne linije

Deutsche Bank planira otvaranje novog fonda za kreditne linije

Deutsche Bank planira otvaranje novog fonda za kreditne linije
Deutsche Bank planira otvaranje novog fonda za kreditne linije

Deutsche Bank planira novi prodor na tržište kreditiranja kroz niz novih strategija. Planovi uključuju prikupljanje novca od vanjskih investitora kako bi proširili svoju ponudu na tržištu privatnih kredita.

Privatni kredit je klasa imovine privatno ugovorenih zajmova i finansiranja duga od nebankarskih kreditora. Deutsche Bank kao zajmodavac nastoji prikupiti oko 2,14 milijardi dolara od novih i postojećih investitora, za korporativne klijente, nekretnine i kredite koji se loše otplaćuju.

Taj pokušaj vodi Raheman Meghji, generalni direktor banke, prenosi Bloomberg. Tim također uključuje Grzegorz Blicharza, generalnog direktora i specijalistu za problematične dugove i nekretnine, kao i Appu Mundasseryja, koji je nedavno angažiran kao izvršni direktor za korporativne kredite.

Sa fondom kapitala koji treba iskoristiti, banka će zaraditi na naknadama za upravljanje gotovinom, kao i od dijela povrata. To će ovu investicionu banku udaljiti od takozvanog direktnog kreditiranja, uz razmatranje kreditnih mogućnosti sa većim prinosom i ulaganjima.

Precizna kombinacija investicionih strategija nije finalizirana jer su planovi u ranoj fazi i prikupljanje sredstava tek počinje. Deutsche Bank već ima jedinicu za direktne pozajmice unutar Odjela za bogatstvo, koji raspolaže sa 902 milijarde eura.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime