Naslovnica Novo Dokumenti u Trumpovoj vili kriju informacije o nuklearnoj sposobnosti strane vlade

Dokumenti u Trumpovoj vili kriju informacije o nuklearnoj sposobnosti strane vlade

Dokumenti pronađeni u Trumpovoj vili kriju informacije o nuklearnoj sposobnosti strane vlade
Dokumenti pronađeni u Trumpovoj vili kriju informacije o nuklearnoj sposobnosti strane vlade

Dokumenti, označeni kao “strogo povjerljivi”, koje je FBI pronašao na imanju Donalda Trumpa na Floridi sadrže informacije o nuklearnoj sposobnosti jedne strane vlade.

U više od 90 pronađenih fascikli sa više od 11.000 dokumenata koje su agenti FBI-ja pronašli na Trumpovom odmaralištu Mar-a-Lago označeni su kao “povjerljivi”.Sadržaj zaplijenjenih dokumenata krije informacije o vojnoj snazi jedne zemlje, ne otkrivajući pritom o kojoj inostranoj vladi se radi.

“Dokument koji opisuje vojne snage strane zemlje, među kojima i njene nuklearne sposobnosti, pronađen je među brojnim zaplijenjenim dokumentima koje je savezna policija pronašla u istrazi provedenoj u kući bivšeg američkog predsjednika”, piše Washington post.

Među dokumentima koje je pronašao FBI nalaze se i dokumenti koji detaljno opisuju strogo povjerljive američke operacije koje zahtijevaju specijalna odobrenja osim strogo povjerljive dozvole, navodi dalje Post.

Podaci o sadržaju dokumenata su najnoviji preokret u višesedmičnoj istrazi koja je počela kada su agenti američke vlade izvršili pretres kuće bivšeg predsjednika na Floridi.

Trump je napao odjel, a na svom prvom javnom obraćanju nakon problema u kojem se našao, FBI je nazvao “opakim čudovištima”. Mnogi drugi, uključujući Trumpovog bivšeg državnog tužioca Williama Barra, branili su istragu o njegovom posjedovanju vladinih zapisa, kazavši kako to predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime