Naslovnica Vijesti Džeko: Bilo je zvižduka, a ovo što smo danas napravili vrijedi duplo

Džeko: Bilo je zvižduka, a ovo što smo danas napravili vrijedi duplo

Džeko: Bilo je zvižduka, a ovo što smo danas napravili vrijedi duplo
Džeko: Bilo je zvižduka, a ovo što smo danas napravili vrijedi duplo

Kapiten Zmajeva Edin Džeko kaže da je izuzetno sretan zbog pobjede reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Finske u meču 4. kola UEFA-ine Lige nacija rezultatom 3:2, a da je naš tim večeras pokazao “svašta nešto”, od slabosti do onog najvažnijeg – karaktera.

Džeko je rekao da je bilo teško odigrati tri-četiri meča u samo devet dana, ali da današnja pobjeda s tim u vezi vrijedi “duplo”.

“Danas smo pokazali svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter, pogotovo jer imamo mnogo mladih igrača koji su odigrali tri-četiri utakmice u devet dana, uz to je bilo i nekih zvižduka. Ovo što smo napravili danas vrijedi duplo, krenuli smo jako dobro u meč, zabili gol i mogli postići još jedan, ali smo nažalost iz dvije polu-kontre primili dva pogotka i to je sigurno plod umora i dekoncentracije. Nakon naporne sezone svih nas, nije bilo lagano igrati, oni su promijenili šest-sedam igrača i bili su svježiji, a mi smo poslije njihovog drugog gola ušli u paniku i imali smo taj period u kojem smo se mučili, nakon čega smo promijenili taktiku i sve je bilo bolje”, rekao je Džeko za BHT 1 nakon meča.

Dalje je rekao da je Finska ekipa koja zna šta radi te da je čestitao njihovom selektoru na svemu što su uradili.

“Što bi se reklo, igru briši, bodove piši. Kad pobijedimo, uvijek se nađe neka mana… Finska je ekipa koja zna šta radi i zna kako da igra, njihovom selektoru sam čestitao na svemu što su uradili. Naš selektor je tu kratko vremena i momcima treba dati podršku. Na kraju je najbitnije da smo osvojili tri boda i da sada možemo na odmor”, dodao je Džeko.

Zmajevi su sada prvi na tabeli naše grupe sa osam osvojenih bodova, a naredni meč igramo protiv Crne Gore na domaćem terenu, nakon čega nas očekuje još jedan susret protiv Rumunije. Oba meča igraju se u septembru.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime