Naslovnica Novo Dok Ukrajinci iščekuju pregovore eksplozije se nastavljaju u najvećim gradovima

Dok Ukrajinci iščekuju pregovore eksplozije se nastavljaju u najvećim gradovima

pregovor
pregovor

Jučer su se u Ukrajini borbe vodile najviše na istoku i jugu zemlje, Vladimir Putin je nuklearno oružje stavio u pripravnost, a očekuje se da danas dođe do prvih pregovora. Peti je dan ruske invazije na Ukrajinu i eksplozije nastavljaju odjekivati širom zemlje.

Dok sunce izlazi, jutros u Kijevu se ponovo oglašavaju zračne sirene. Mnogi stanovnici grada, koji nisu pobjegli iz države, nastavili su se skrivati ​​pod zemljom i u drugim skloništima.

Tokom noći je zabilježeno više eksplozija u glavnom gradu Ukrajine i drugim gradovima širom zemlje.

Ukrajina tvrdi da su njezine trupe uspjele odbiti nekoliko napada ruskih vojnika koji su pokušavali upasti u predgrađe glavnog grada.

“Pokazali smo da možemo zaštititi svoj dom od nepozvanih gostiju”, rekao je jutros zapovjednik Oružanih snaga general pukovnik Alexander Syrsky.

U međuvremenu, videosnimka objavljena na društvenim mrežama preko noći, pokazuje požar u stambenoj zgradi u Černihivu, koji je sudeći po izvještajima, izbio nakon što je zgradu pogodila ruska raketa.

Granate su u Černihivu padale cijelu noć. Artiljerijski napad je počeo oko 2:00 sata, prema lokalnom vremenu, a pogođeni su, osim zgrade, još i vrtić i centralna pijaca.Eksplozije su zabilježene i u Harkovu na istoku, koji je u nedjelju bio poprište žestokog sukoba, ukrajinske snage potvrdile su da su ponovno zauzele ovaj drugi po veličini grad u zemlji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime