Naslovnica Novo Elon Musk ponovo namjerava kupiti Twitter

Elon Musk ponovo namjerava kupiti Twitter

Elon Musk ponovo namjerava kupiti Twitter
Elon Musk ponovo namjerava kupiti Twitter

Multimilijarder Elon Musk ponovo namjerava kupiti Twitter, ponudivši 54,20 dolara po dionici. Izgledno je da bi se dogovor o kupoprodaji mogao postići već 7. oktobra.

Nakon što je javno obznanjena Muskova namjera, vrijednost Twitterovih dionica danas je porasla za 15%. Ovo se desilo nakon nekoliko mjeseci kada je najbogatiji čovjek na svijetu bio spreman platiti 44 milijarde dolara.

Nedugo poslije, predomislio se, raskinuo ugovor o kupoprodaji i zbog toga ga je Twitter tužio te tražio od njega da kupovinu i obavi. Suđenje u ovom slučaju u Sjedinjenim Američkim Državama je trebalo početi 17. oktobra.

Musk je kao jedan od razloga za odustajanje od kupovine istakao to da je Twitter naveo netačan broj botova na ovoj društvenoj mreži. On, kao i njegovi advokati, tvrde da je kompanija obmanjivala investitore tako što im je ustupala netačne podatke o dionicama.

Twitter je to negirao te poručio da su navedene konstatacije posljedica pogrešnog razumijevanja načina na koji se pronalaze botovi i lažni nalozi na ovoj društvenoj mreži. Naveli su da je Musk, koji je čelnik kompanija Tesla i SpaceX, odustao od kupovine u trenutku kada su se počele snižavati cijene dionica Twittera.

Musk je tražio da se početak suđenja prolongira, ali je sud to odbio, jer je procijenio da bi se time Twitteru mogla nanijeti “nepopravljiva šteta”, prenosi CNBC.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime