Naslovnica Vijesti Englezi bruje zbog srpskog milijardera, pričalo se da je kupio premijerligaša za...

Englezi bruje zbog srpskog milijardera, pričalo se da je kupio premijerligaša za 100 miliona – ALI JE PLATIO MNOGO VEĆU CENU

Šolejk je navodno platio 100 miliona funti za Sautempton, ali je danas otkriveno da je za engleski klub plaćeno skoro 220 miliona funti. To je stav finansijskog gurua i britanskog akademika Kierana McGuirea, koji ga je otkrio ekskluzivno za „Football Insider” i drugu dramu o kojoj govori u „Sent Meri”. Sveci su u utorak, 4. januara, potvrdili da je Šočkakova ekipa, Sporting Republic, kupila 80 odsto udela u klubu.

 

Do sada je završena visoka Yisheng era kupovine Sautemptona u ljeto 2017. godine, Sky Sports je objavio da je Sorak kupio klub od Yishenga za 100 miliona funti, a Srbi su izgradili imperiju u industriji kablovske televizije. Međutim, prema McGuireu, ovo nije realan iznos jer je mehanizam za kupovinu također zasnovan na dugu Southamptona, što znači da zapravo vrijedi dvostruko više od prijavljene naknade. “Sumnjam da su platili više od 100 miliona funti za 80 posto udjela”, rekao je Adamu Williamsu za Football Insider. Zatim je objasnio svoju priču: – Kapital bi mogao biti vrijedan oko 130 ili 140 miliona funti ako mu se vremenom dodajete. Zatim dodate 80 miliona funti duga i možda ćete dobiti oko 220 miliona funti, što mislim da je fer cena. Jasno je da je Southampton manje atraktivna poslovna opcija od Newcastlea, a to se ogleda u razlikama. Postoje glasine da Crystal Palace vrijedi oko 220 miliona funti.

Catalina Lieber, koja je naslijedila Southampton od svog oca Marcusa Liebera, odlučila je zadržati preostalih 20% zauvijek prije nego što je prodala 80% svog vlasništva Ye Shengu i ona ostaje suvlasnica kluba. Britanac piše i da Dragan Šolak, njegova kompanija “Republic of Sports”, ima ambicije da preuzme više klubova širom svijeta. Dragan Šolak, poreklom iz Kragujevca, dugo se bavi medijskim, ali i sportskim, a osim fudbala aktivan je i na golf terenu. Detalji ugovora nisu zvanično objavljeni, a po dolasku u klub srpski milijarder je rekao: – Sautempton ima mnoge kvalitete koje tražimo u velikoj sportskoj organizaciji – odličan menadžment, vrhunska saradnja sa talentima, tim koji igra atraktivan fudbal i vjerni navijači.

Shawlake je u utorak navečer prvi put kao vlasnik kluba gledao pobjedu Southamptona nad Brentfordom iz lože St Mary’s 4-1. Sveci su trenutno 11. tim u Premijer ligi sa 5 pobjeda, 9 remija i 6 poraza u 20 utakmica. Prema posebnom izvještaju “Transfermarkta”, fudbaleri Sautemptona procijenjeni su na skoro 247 miliona eura, a timovi su Jan Bednarek (22 miliona), Kyle Walker-Peters (18 miliona), James – Ward-Plase (32 miliona), Nathan Redmond (18 miliona), Che Adams (20 miliona) i Adam Armstrong (18 miliona).

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime