Naslovnica Vijesti Evropska liga: Villarreal pobijedio Manchester United i osvojio prvi evropski trofej

Evropska liga: Villarreal pobijedio Manchester United i osvojio prvi evropski trofej

evropska liga

Fudbaleri Villarreala večeras su u finalu Lige Evrope igranom na stadionu Mijeski u Gdanjsku savladali Manchester Uniteda poslije boljeg izvođenja penala rezultatom 12:11. Nakon 90 minuta, a potom i produžetaka rezultat je glasio 1:1. Junak trijumfa španskog kluba bio je golman Gronimo Rulli koji je u 11. seriji penala prvo pogodio mrežu, a zatim odbranio udarac protivničkom čuvaru mreže Davidu de Gei.

Iako je engleski klub bolje otvorio utakmicu i odlučni krenuo ka golu rivala, Villarreal je prvi došao u vodstvo. U 29. minuti Cdaniel Parejo je centrirao iz slobodnog udarca, a u petercu protivnika najbolje se snašao Gerard Moreno koji uspijeva savladali Davida de Geu. United je i nakon primljenog gola nastavio napadati, ali je Villareal na odmor otišao sa vodstvom 1:0. U nastavku napadi “crvenih đavola“ isplatili su se u 55. minuti, kada se nakon udarca iz vana lopta odbijala od nekoliko odbrambenih igrača Villarreala i zatim došla do Edinsona Cavanija koji je neumoljiv i poravnava na 1:1.

S obzirom na to da je 90 minuta utakmice završeno rezultatom 1:1 igrali su se produžeci u kojima nije bilo promjene rezultata. Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca u kojima su uspješniji bili igrači Villarreala i to nakon 11 serija. Zanimljivo, svi igrači koji su završili susret izvodili su penal, a na kraju su golmani odlučili ko će osvojiti pehar. Za Villarreal je ovo prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime