Naslovnica Novo Gareth Bale sjajnim videom predstavljen u novom klubu

Gareth Bale sjajnim videom predstavljen u novom klubu

Gareth Bale sjajnim videom predstavljen u novom klubu
Gareth Bale sjajnim videom predstavljen u novom klubu

Proslavljeni velški fudbaler Gareth Bale sinoć je i zvanično predstavljen u Los Angelesu, a iz američkog kluba poručili su kako Velšanin jedva čeka da zaigra u MLS ligi.

Bale (32) potpisao je ugovor na godinu dana s Los Angelesom, a u ugovoru postoji opcija produžetka saradnje nakon što je besplatno stigao iz Real Madrida. Velšanin se odlučio na nezapamćeno smanjenje plate pošto je s 28 miliona eura po sezoni “pao” na 1,5 miliona eura.

Los Angeles FC sinoć je predstavio Garetha Balea sjajnim videom. Amerikanci su priredili minut najljepših trenutaka karijere Balea u kojem su prikazani spektakularni golovi kakvih se nadavao u Tottenhamu, Realu i reprezentaciji Velsa.

Za to vrijeme oglasio se i Vincent Tan, nekadašnji vlasnik Sarajeva koji već dugi niz godina rukovodi Cardiff Cityjem na čijem je pragu Bale bio. Malezijac otvoreno žali što nije uspio dovesti Velšanina u klub iz Championshipa.

Gareth Bale bi trebao debitirati 9. jula u novom klubu

“Bio bi veliko pojačanje za nas. Za Balea bi mnogo značilo da igra u svom gradu i svi Velšani bi bili sretni da se vratio u svoj grad i državu kako bi igrao za Cardiff. Lično, mislim da je ponuda Los Angelesa bila previše atraktivna da bi je Bale odbio. Ipak, tvrdim da je silno želio doći i da novac nije bio bitan”, rekao je Vincent Tan za talkSport. Gareth Bale bi debi u novom klubu trebao imati u gradskom derbiju protiv Los Angeles Galaxyja 9. jula nakon što se prijelazni rok u MLS-u zvanično otvori.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime