Naslovnica Vijesti Svijet Glasnogovornik talibana: Rat je završen, poštujemo prava žena u okviru šerijata

Glasnogovornik talibana: Rat je završen, poštujemo prava žena u okviru šerijata

glasnogovornik talibana
GLASNOGOVORNIK talibana Mohammad Naeem izjavio je za katarsku TV mrežu Al-Jazeera da je rat u Afganistanu završen, da žele imati odnose s međunarodnom zajednicom i da to žele ostvariti putem dijaloga.

“Postigli smo što smo htjeli, a to je sloboda naše zemlje i neovisnost našeg naroda. Mi smo spremni razgovarati sa svim čimbenicima u zemlji i jamčiti im potrebnu zaštitu”, rekao je glasnogovornik talibana Naeem dodavši da talibani poštuju prava žena i manjina, kao i slobodu izražavanja u okvirima šerijatskog zakona.

On je naglasio da niti jedna diplomatska misija nije bila na meti te da će osigurati sigurnost za sve građane i diplomatske misije u Afganistanu.

“Vjerujemo da strane snage neće ponovno pokušati s projektima koji su se pokazali promašenima. Nećemo nikome dozvoliti da koristi našu zemlju da bi napadao druge, a mi nikome ne želimo zlo. Nećemo se miješati u poslove drugih, ali isto tako nećemo dozvoliti da se drugi miješaju u naše poslove”, izjavio je glasnogovornik talibanskog političkog ureda.

Naeem je kazao da su spremni razgovarati o tome što muči međunarodnu zajednicu sada kada su talibani preuzeli vlast u zemlji: “Mi svaki korak poduzimamo odgovorno kako bismo bili u miru sa svima. Spremni smo razgovarati o tome što muči međunarodnu zajednicu. Mi ne želimo živjeti u izolaciji i želimo imati odnose s međunarodnom zajednicom. Imamo nekoliko kanala komunikacije sa stranim državama i želimo ih razviti. Od svih zemalja tražimo samo to da sjednu s nama za stol kako bismo riješili probleme.”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime