Naslovnica Novo Googleova ruska produžnica podnosi zahtjev za bankrot

Googleova ruska produžnica podnosi zahtjev za bankrot

Googleova ruska produžnica podnosi zahtjev za bankrot
Googleova ruska produžnica podnosi zahtjev za bankrot

Googleova ruska produžnica planira pokrenuti stečaj nakon što su vlasti te zemlje zaplijenile njihov bankovni račun. To im onemogućuje bilo kakvo plaćanje radnika ili saradnika, međutim bit će moguće i dalje besplatno pretraživati, kao i koristiti YouTube.

Oni su objavili vijest o svojoj namjeri da podnesu zahtjev za bankrot.

“Zapljena bankovnog računa Googlea u Rusiji učinila je neodrživim funkcioniranje našeg ureda u Rusiji, uključujući zapošljavanje i plaćanje zaposlenika u Rusiji, plaćanje dobavljača i ispunjavanje drugih finansijskih obveza”, rekao je glasnogovornik Googlea.

Jedinica Alphabet Inc (GOOGL.O) inače je mjesecima pod pritiskom u Rusiji jer nije izbrisala sadržaj koji Moskva smatra nezakonitim. Za rusku vladu problem je i ograničavanje pristupa nekim ruskim medijima na YouTubeu.

Googleova ruska produžnica prvi put navodi da ima finansijskih problema

TV kanal u vlasništvu sankcioniranog ruskog poslovnog čovjeka rekao je u aprilu da su sudski izvršitelji zaplijenili milijardu rubalja (15 milijuna dolara) od Googlea zbog neuspjeha da vrati pristup svom YouTube računu, međutim ovo je prvi put da iz kompanije navode da imaju finansijski problem.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime