Naslovnica Novo Izrael izveo nove napade u Siriji

Izrael izveo nove napade u Siriji

Izrael izveo nove napade u Siriji
Izrael izveo nove napade u Siriji

Nakon što je Izrael izvršio nove zračne napade u blizini Damaska i na međunarodnom aerodromu u Alepu, oglasili su se i sirijski zvaničnici te su poslali upozorenje Izraelu.

Kako prenosi sirijska agencija SANA, izraelski napadi rezultirali su samo materijalnom štetom, a protivzračna odbrana ove države uspjela je oboriti nekoliko izraelskih projektila.

Zbog nove eskalacije nasilja oglasio se i šef sirijske diplomatije Faisal al-Meqdad koji je rekao da Izrael ne može vršiti zračne napade bez da snosi posljedice.

“Sirija neće šutjeti u vezi s ponovljenim izraelskim napadima. Izraelci će prije ili kasnije platiti cijenu za ovo”, rekao je šef diplomatije.

Također, on je naveo kako Izrael s ovakvim ponašanjem dovodi cijeli Bliski istok u opasnost.

“Izrael se igra s vatrom i dovodi regionalnu vojnu i sigurnosnu situaciju u opasnost”, poručio je Al-Meqdad.Izraelska vojska, ali i zvaničnici ove države, kao ni ranije, nisu komentirali nove zračne udare na Siriju. Ministarstvo odbrane Izraela ranije je priznalo kako su do sada izveli stotine napada na tlu Sirije i to na pozicije onih skupina koje podržavaju Iran.

Također, naveli su kako su meta napada bila i skladišta oružja za koje se vjeruje da je namijenjeno Hezbollahu i drugim proiranskim skupinama na području Bliskog istoka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime