Naslovnica Crna hronika Jedan od dvojice osumnjičenih za masakr u Kanadi pronađen mrtav

Jedan od dvojice osumnjičenih za masakr u Kanadi pronađen mrtav

0
Masakr u Kanadi: U napadu ubijeno 10 ljudi
Masakr u Kanadi: U napadu ubijeno 10 ljudi

Kanadska policija saopćila je u ponedjeljak da je jedan od osumnjičenih za ubistva 10 osoba pronađen mrtav i da povrede nije nanio sam sebi. Rekli su da je njegov brat, također osumnjičeni, možda povrijeđen i da je i dalje u bjekstvu.

Lokalni šef policije Evan Bray rekao je da je Damien Sanderson (31) pronađen mrtav i da vjeruju da je Myles Sanderson (30) na području Saskatchewana.

Kanadska policija tragala je od jučer za dvojicom muškaraca osumnjičenih da su ubili 10 ljudi što predstavlja jedan od najsmrtonosnijih napada u historiji Kanade.

Vlasti su saopćile da su neke od žrtava bile meta, a da su druge vjerovatno nasumično ubijene nožem u James Smith Cree Nationu i obližnjem selu Weldon.

Policija nije navela mogući motiv zločina u kojem je i ranjeno još 18 osoba, ali je jedan od lokalnih lidera sugerisao da su napadači bili pod utjecajem narkotika.

Zbog masakra u James Smith Cree Nationu – starosjedilačkoj zajednici s oko 2.000 stanovnika sjeveroistočno od Weldona, gdje živi oko 200 ljudi, proglašeno je vanredno stanje.

Prethodni članak12 miliona eura za sahranu bivšeg premijera
Naredni članakVještačka inteligencija nije prijetnja po državnu birokratiju

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime