Naslovnica Crna hronika Jedan od dvojice osumnjičenih za masakr u Kanadi pronađen mrtav

Jedan od dvojice osumnjičenih za masakr u Kanadi pronađen mrtav

Masakr u Kanadi: U napadu ubijeno 10 ljudi
Masakr u Kanadi: U napadu ubijeno 10 ljudi

Kanadska policija saopćila je u ponedjeljak da je jedan od osumnjičenih za ubistva 10 osoba pronađen mrtav i da povrede nije nanio sam sebi. Rekli su da je njegov brat, također osumnjičeni, možda povrijeđen i da je i dalje u bjekstvu.

Lokalni šef policije Evan Bray rekao je da je Damien Sanderson (31) pronađen mrtav i da vjeruju da je Myles Sanderson (30) na području Saskatchewana.

Kanadska policija tragala je od jučer za dvojicom muškaraca osumnjičenih da su ubili 10 ljudi što predstavlja jedan od najsmrtonosnijih napada u historiji Kanade.

Vlasti su saopćile da su neke od žrtava bile meta, a da su druge vjerovatno nasumično ubijene nožem u James Smith Cree Nationu i obližnjem selu Weldon.

Policija nije navela mogući motiv zločina u kojem je i ranjeno još 18 osoba, ali je jedan od lokalnih lidera sugerisao da su napadači bili pod utjecajem narkotika.

Zbog masakra u James Smith Cree Nationu – starosjedilačkoj zajednici s oko 2.000 stanovnika sjeveroistočno od Weldona, gdje živi oko 200 ljudi, proglašeno je vanredno stanje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime