Naslovnica Novo Kijevom tokom noći odjekivale snažne eksplozije

Kijevom tokom noći odjekivale snažne eksplozije

Kijev
Kijev

Snažne eksplozije čule su se u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima u noći sa srijede na četvrtak.

Najmanje četiri velike eksplozije oko 03:00 po lokalnom vremenu obasjale su nebo u Kijevu, a svjedoci su ih uspjeli snimiti.

Nejasno je šta su bile mete napada, a za sada se ne zna koliko je ljudi poginulo ili povrijeđeno.

Eksplozije su uslijedile nekoliko sati nakon što je ogromna eksplozija u blizini centralne željezničke stanice u Kijevu potresla grad. Dogodilo se vrlo blizu mjesta gdje se stotine građana sklanjaju od ruskog granatiranja.Savjetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je oštećenje infrastrukture prouzrokovano padom olupine projektila nakon što su ga presreli sistemi protivvazdušne odbrane.

Oštećen je glavni toplovod u Kijevu, dodao je zvaničnik. Na svu sreću nije bilo žrtava, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko.

Granatiranje drugih gradova, također je nastavljeno protekle noći.Zvaničnik u gradu Iziumu koji se nalazi jugoistočno od Harkova, izvijestio je da je osam civila uključujući dvoje djece ubijeno u zračnim napadima.


Zamjenik gradonačelnika Volodimir Macokin rekao je da je centar grada pretrpio značajnu štetu i da je pogođena zgrada vlade.

Ranije je Matsokin na svojoj Facebook stranici napisao da su neki stanovnici poginuli nakon što je granata pogodila njihovu stambenu zgradu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime