Naslovnica Vijesti Marokanci pokrenuli peticiju za Halilhodžića

Marokanci pokrenuli peticiju za Halilhodžića

Marokanci pokrenuli peticiju za Halilhodžića
Marokanci pokrenuli peticiju za Halilhodžića

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić i dalje je pod velikim pritiskom na klupi selekcije Maroka, iako je ovu selekciju doveo na prag novog uspjeha.

Nakon što je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, Halilhodžić će s Marokom učestvovati i na Afričkom kupu nacija. Situacija nije matematički osigurana, ali je vrlo blizu i Maroko samo čudo može spriječiti da zaigra na najvećem kontinentalnom takmičenju.

To je donijela pobjeda rezultatom 2:0 protiv Liberije sinoć na gostovanju. Nakon utakmice Halilhodžić se požalio da je igrao na najtežem terenu otkako je selektor ove selekcije.

Međutim, sve je prošlo u najboljem redu po bh. stručnjaka, a nakon meča Marokanci su pokrenuli peticiju da se Vahid Halilhodžić zadrži na klupi Altaskih lavova.

Halilhodžić je pod velikim pritiskom na klupi selekcije jer je odstranio brojne zvijezde iz tima poput Hakima Ziyecha, ali postoje i oni navijači koji žele disciplinu u timu koju je nametnuo proslavljeni stručnjak.

Stoga, pokrenuli su peticiju i traže da se što više fanova Maroka upiše u nju.

“Svi za čuvanje Vahida Halilhodžića na klupi. Bez Vahida ćemo i dalje biti reprezentacija čiji igrači puše nargile, idu u noćne klubove i provode noći igrajući PlayStation 5 umjesto da budu fokusirani na narednu utakmicu”, stoji u opisu peticije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime