Naslovnica Vijesti Milan: Povratak na čelo tabele

Milan: Povratak na čelo tabele

Milan: Povratak na čelo tabele
Milan: Povratak na čelo tabele

Nogometaši Milana pobijedili su kao gosti Lazio rezultatom 2:1 u okviru 34. kola italijanske Serije A i vratili su na vrh tabele. Junak je bio Sandro Tonali koji je u 92. minuti donio pobjedu Rossonerima.

Milan sada ima dva boda više od Intera i do kraja im preostaju četiri utakmice, ali imaju i dosta teži raspored od Nerazzurra koji će već u srijedu igrati zaostali susret sa Bolognom.

Lazio je poveo već u 4. minuti kada je Milinković-Savić odlično prošao po desnoj strani i ubacio na peterac gdje se najbolje snašao Immobile i pogodio je za vodstvo domaćih 1:0.

Milan je nakon toga dominirao i konstatno je napadao, ali u nekoliko navrata je izostala bolja završnica i zadnji pas, te se na odmor otišlo vodstvom Nebeskoplavih 1:0.

Ipak, već na startu drugog dijela Milan je izjednačio. Leao je sve uradio i ubacio loptu u kazneni prostor, a Giroud je u padu šutirao i izjednačio na 1:1.

Milan je nakon izjednačenja propustio niz dobrih prilika za preokret i kada se činilo da će ostati 1:1, Tonali je u 92. minuti pogodio za veliku pobjedu Rossonera 2:1.

Lazio će u narednom kolu gostovati Speziji, dok Milan čeka još jedan nezgodan domaći meč protiv Fioretnine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime