Naslovnica Vijesti Svijet Misteriozna bolest ubila 50-ero djece u Indiji

Misteriozna bolest ubila 50-ero djece u Indiji

misteriozna bolest

Već sedmicu dana djeca u nekim dijelovima Uttar Pradesha bude se s visokom temperaturom, natopljeni znojem

Misteriozna bolest se manifestuje bolovima u zglobovima, glavobolje, dehidraciju i mučninu. U nekim slučajevima zabilježen je i osip koji se proširio po rukama i nogama.

Liječnici vjeruju da se radi o denga groznici

Od groznice je umrlo najmanje 50 ljudi, većinom djece, a više stotina primljeno je u bolnicu u šest okruga na istoku Uttar Pradesa. Svi su testirani na covid-19, ali nijedan test nije bio pozitivan.

Liječnici iz nekoliko pogođenih okruga vjeruju da je glavni uzrok smrti denga groznica, virusna infekcija koja se širi ubodom komarca, navodi BBC.

“Pacijenti umiru vrlo brzo”

Kažu da su mnogim hospitaliziranim pacijentima izmjeren mali broj trombocita, krvnih zrnaca koji pomažu zgrušavanju krvi, što je karakteristično za teži oblik denga groznice.

“Pacijenti, naročito djeca, umiru vrlo brzo u bolnicama”, rekla je za BBC dr. Neeta Kulshrestha, čelnica zdravstvenog sustava u okrugu Firozabad, u kojem je prošlog tjedna umrlo 40 ljudi, od čega 32 djece.

Što je denga groznica?

Denga groznica je tropska bolest koju prenose ženke komaraca te cirkulira Indijom stotinama godina. Više od 70% slučajeva denge bilježi se u Aziji.

Postoje četiri denga virusa, a smrt od infekcije je pet puta vjerojatnija kod djece nego kod odraslih.

Index

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime