Naslovnica Novo Modrica kraljice Elizabete potaknula sumnje o njenom zdravstvenom stanju

Modrica kraljice Elizabete potaknula sumnje o njenom zdravstvenom stanju

Modrica kraljice Elizabete potaknula sumnje o njenom zdravstvenom stanju
Modrica kraljice Elizabete potaknula sumnje o njenom zdravstvenom stanju

Sumnje na loše zdravstveno stanje kraljice Elizabete II su obnovljene nakon objavljivanja fotografija koje pokazuju susret monarha s novom britanskom premijerkom Liz Truss, a na kojima se može vidjeti modrica na ruci 96-godišnjakinje.

Kraljica je u utorak pozvala političarku u dvorac Balmoral u Škotskoj, gdje ju je službeno zamolila da sastavi novu vladu nakon ostavke Borisa Johnsona.

Kraljica je imenovala 14 premijera tijekom svoje 70-godišnje vladavine, a ceremonije se obično održavaju u Buckinghamskoj palači u Engleskoj.

U utorak je obilježen prvi put da je kraljica imenovala premijera u Škotskoj, usred nagađanja da je previše slaba da bi otputovala nazad u Englesku na ceremoniju.Fotografije sa sastanka naknadno su objavljene, a uzbunu je odmah izazvalo nešto što je izgledalo kao tamnoplava modrica na kraljičinoj desnoj ruci.

Stotine komentatora oglasilo se na Twitteru kako bi izrazilo zabrinutost, a jedan je napisao: “Šta se događa s kraljičinim rukama? Sve je plavo i ljubičasto?”Neki su nagađali da ima problema s cirkulacijom dok su drugi uporedili kako je izgledala na ceremoniji s Borisom Johnsonom 2019. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime