Naslovnica Novo Musk: Ako umrem pod misterioznim okolnostima…

Musk: Ako umrem pod misterioznim okolnostima…

Musk: Ako umrem pod misterioznim okolnostima...
Musk: Ako umrem pod misterioznim okolnostima...

Direktor kompanija SpaceX i Tesla Elon Musk podijelio je na svom službenom Twitter nalogu misterioznu poruku koja se odnosi na njegovo “umiranje pod misterioznim okolnostima”.

“Ako umrem pod misterioznim okolnostima, bilo je lijepo poznavati vas”, napisao je na Twitteru.

Objava je uslijedila nekoliko dana nakon što je Musk najavio svoje planove za kupovinu Twittera za 44 milijarde dolara. Musk je bio u pregovorima s velikim investicionim firmama i pojedincima s velikim neto vrijednostima o preuzimanju većeg financiranja za svoju akviziciju na Twitteru i vezanju manjeg dijela svog bogatstva u taj posao.

Prije nego što je ovo tvitovao, Musk je u ruskim medijima podijelio razgovor Dmitrija Rogozina, bivšeg zamjenika premijera Rusije, u kojem se navodi da je šef SpaceX-a uključen u “snabdijevanje fašističkih snaga u Ukrajini vojnom komunikacionom opremom”.”I za ovo, Elone, bićeš smatran odgovornim kao odrasla osoba – bez obzira koliko ćeš se praviti budalom”, piše u objavi.


Kako se navodi u poruci, isporuku opreme Starlink izvršio je Pentagon.

U februaru, kada je izbio rusko-ukrajinski rat, SpaceX-ova satelitska širokopojasna usluga Starlink aktivirana je u Ukrajini nakon što se javio ukrajinski ministar iz ratom pogođene zemlje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime