Naslovnica Vijesti BiH Nova naredba Kriznog štaba: Model nastave u školama određuju kantoni

Nova naredba Kriznog štaba: Model nastave u školama određuju kantoni

nova naredba
10.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na konferenciji za medije Kriznog staba Federacije BiH objavljeno je da se uvodi zabrana kretanja od 23 do 05 sati. Goran Cerkez Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Nova naredba donešena je od strane Kriznog štaba.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ) predložio je produženje epidemioloških mjera za narednih 14 dana, a model pohađanja nastave u školama donijet će kantoni.

Sedmodnevna incidenca na nivou Federacije je 19,5 slučajeva/100.000 stanovnika. Iako je zabilježen porast broja oboljelih u odnosu na prethodnu sedmicu, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, procjenjuju u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Nova naredba je uvedena od strane Kriznog štaba, prema kojoj će nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja u saradnji s kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva i zavodima za javno zdravstvo kantona, spram epidemiološke situacije COVID-19, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave u novoj školskoj 2021./2022. godini za osnovno i srednje obrazovanje.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH će u narednih 15 dana pripremiti prijedlog provođenja mjera u slučaju povećanja incidence, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

Insistira se na provođenju svih naredbi, a posebno organizacija vakcinacije, otvaranje punktova za masovnu vakcinaciju i formiranje mobilnih timova.

Prijedlog mjera proslijeđen je Vladi Federacije BiH na usvajanje, saopćeno je iz FMZ-a.

Fokus

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime