Naslovnica Vijesti BiH Nova naredba Kriznog štaba: Model nastave u školama određuju kantoni

Nova naredba Kriznog štaba: Model nastave u školama određuju kantoni

0
nova naredba
10.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na konferenciji za medije Kriznog staba Federacije BiH objavljeno je da se uvodi zabrana kretanja od 23 do 05 sati. Goran Cerkez Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Nova naredba donešena je od strane Kriznog štaba.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ) predložio je produženje epidemioloških mjera za narednih 14 dana, a model pohađanja nastave u školama donijet će kantoni.

Sedmodnevna incidenca na nivou Federacije je 19,5 slučajeva/100.000 stanovnika. Iako je zabilježen porast broja oboljelih u odnosu na prethodnu sedmicu, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, procjenjuju u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Nova naredba je uvedena od strane Kriznog štaba, prema kojoj će nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja u saradnji s kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva i zavodima za javno zdravstvo kantona, spram epidemiološke situacije COVID-19, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave u novoj školskoj 2021./2022. godini za osnovno i srednje obrazovanje.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH će u narednih 15 dana pripremiti prijedlog provođenja mjera u slučaju povećanja incidence, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

Insistira se na provođenju svih naredbi, a posebno organizacija vakcinacije, otvaranje punktova za masovnu vakcinaciju i formiranje mobilnih timova.

Prijedlog mjera proslijeđen je Vladi Federacije BiH na usvajanje, saopćeno je iz FMZ-a.

Fokus

Prethodni članakOvo su razlozi zbog kojih biste trebali spavati bez jastuka
Naredni članakZbog porasta nivoa mora brojne otočke države bi mogle potpuno nestati

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime