Naslovnica Vijesti Novi Lamborghini Countach je tu! Procurile fotografije nove italijanske legende

Novi Lamborghini Countach je tu! Procurile fotografije nove italijanske legende

Novi Lamborghini Countach

Novi Lamborghini Countach LPI 800-4 se danas pojavio na internetu, otkrivajući dizajn novog superautomobila ograničene proizvodnje, koji vidljivo usvaja obilježja svojeg legendarnog prethodnika.

 

Novi Lamborghino Countach
Novi Lamborghini Countach 2022

Uz neka tradicionalna obilježja, prilično je jasno i da se ponovno rođeni Countach temelji na Sianu. Detalji su još uvijek ograničeni sa samo tri fotografije, no jedno je jasno – Countach se ponovno vraća za 21. stoljeće. ‘Ostvarujemo snove. Učinili smo to s klasičnim Countachom 1970-ih. I opet to radimo‘, navode iz Lamborghinija.

Novi Lamborghini Countach
Novi Lamborghini Countach 2022

Poruka koju mnogi entuzijasti čekaju već dugo vremena popraćena je kratkim videozapisom koji daje nekoliko uvida u novi model. Međutim, teaser nije previše otkrio osim da će automobil imati klinasti dizajn koji podsjeća na prethodnika. Jasno je da će biti daleko aerodinamičniji usvajajući modernije površine i ravniji krov.

Iako je još mnogo toga prekriveno velom, proizvođač superautomobila objavio je kako će se novi model zvati Countach LPI 800-4, koristiti pogon na sva četiri kotača i imati snagu od 800 KS (588 kW).

Novi Lamborghini Countach
Novi Lamborghini Countach 2022

The Supercar Blog sugerira da će se novi Lamborghini Countach temeljiti na Sianu FKP 37 i koristiti 6,5-litreni V12 ukombiniran s blagim hibridnim sustavom. Sugestija ‘drži vodu‘, s obzirom na to da Sian ima 808 KS (602 kW), što je tek nešto više od Lamborghinijeve izjave.

novi lamborghini countach

Više informacija očekuje nas nakon službene premijere na sedmici automobila u Montereyu. Proizvodnja će navodno biti ograničena na samo 112 primjeraka, a cijene bi mogle početi od 3,5 miliona dolara.

Šta se desi kada zaboravite uraditi MALI SERVIS ? Kako izgleda motorno ulje poslije pređenih 36.000 km VIDEO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime