Naslovnica Novo Kompanija OBI prodaje trgovačke centre u Rusiji za simboličnih 1 euro

Kompanija OBI prodaje trgovačke centre u Rusiji za simboličnih 1 euro

Kompanija OBI prodaje trgovačke centre u Rusiji za simboličnih 1 euro
Kompanija OBI prodaje trgovačke centre u Rusiji za simboličnih 1 euro

Nekretnine kompanije OBI u Rusiji postat će vlasništvo grupe investicionih i građevinskih kompanija nakon što je rukovodstvo ranije odlučilo napustiti rusko tržište zbog invazije te države na Ukrajinu.

Rukovodstvo njemačke kompanije OBI potpisalo je ugovor sa grupom ruskih investitora o prodaji šest kompanija koje posjeduju rusku mrežu OBI trgovina, objavila je ruska novinska agencija TASS.

Kako je navedeno u izvještaju, 40% dijela kompanije postat će vlasništvo Max grupe investicionih i građevinskih kompanija, dok će 60% ruskog OBI-a kupiti biznismen Joseph Liokumovich. Kasnije bi Max mogao prodati dio “trećoj strani”.

Liokumovich je predstavnik austrijske grupe kompanija Supernova, koje su specijalizirane za upravljanje trgovačkim i zabavnim centrima u srednjoj i istočnoj Evropi, a vlasnici su oko 60 takvih objekata u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Transakcija je simbolična i iznosi 1 euro.

Ranije je ruska Federalna antimonopolska služba odobrila Maxov zahtjev za kupovinu OBI-jevog poslovanja u Rusiji.

OBI je ranije zatvorio svoje poslovnice u Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, a mediji su još u aprilu objavili da je kompanija prodala dio poslovanja i nekretnina ruskom investitoru.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime