20.5 C
Tuzla
14 Juna 2024
Naslovnica Vijesti BiH Općina Konjic nagradila policajce koji su otkrili nasad kanabisa 10.000 KM

Općina Konjic nagradila policajce koji su otkrili nasad kanabisa 10.000 KM

općina konjic

Načelnik općine Konjic Osman Ćatić posjetio je Policijsku upravu Konjic, gdje se sastao sa načelnikom Policijske uprave Konjic Mirsadom Subašićem i policijskim službenicima koji su aktivno radili na rasvjetljavanju krivičnog djela, uzgoj i stavljanje u promet kanabisa.

S tim u vezi Općina Konjic ima namjeru policijske službenike Policijske uprave Konjic, koji su svojim radom na terenu došli do saznanja da se na području općine Konjic provode protuzakonite radnje uzgoja i distribucije kanabisa, nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 10.000 KM, s ciljem stimulacije i podrške aktivnostima koje su rezultirale privođenjem počinitelja krivičnog djela, saopćeno je iz Općine Konjic.

U saopćenju podsjećaju da su službenici PS Konjic i službenici Odjeljenja krim policije PU Konjic 30. avgusta ove godine, na temelju prikupljenih saznanja i sačinjenog plana, obavili pregled terena u mjestu Vrbići, općina Konjic, gdje je pronađena parcela na kojoj se nalazio nasad sa 14 stabljika kanabisa.

Tada je uhapšen S. Č. (1965) koji je doveden u vezu s navedenim djelom. Nad njim je urađena kriminalistička obrada, a policija je došla do saznanja o još jednom nasadu na kome je pronađeno 39 stabljika kanabisa.

Zatim je izvršen pretres stana S. Č. gdje je pronađena određena količina suhog kanabisa, sjemenke te biljke i jedan puškomitraljez.

Općina Konjic pozvala je sve građane da djeluju savjesno i odgovorno, te da sva korisna saznanja, koja će rezultirati rasvjetljavanju svih oblika krivičnih djela s posebnim akcentom na teška krivična djela protiv života, zdravlja i imovine građana, prijave mjerodavnim institucijama (Kantonalno tužilaštvo ili PU Konjic).

Ako prijava građana rezultira krivičnom odgovornošću prijavljenog, Općina Konjic će nagraditi te pojedince, a za što će se sredstva predvidjeti općinskim budžetom, dodaje se u saopćenju.

Faktor

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime