Naslovnica Vijesti BiH U Bihaću uhapšen međunarodni organizator krijumčarenja iz Afganistana

U Bihaću uhapšen međunarodni organizator krijumčarenja iz Afganistana

organizator krijumčarenja

Službe za poslove sa strancima u saradnji s pripadnicima OSA-e i FMUP-a, danas je u Bihaću locirala i lišila slobode kretanja osobu inicijala P.K., državljanina Afganistana, osumnjičenog da je organizator krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti.

Služba za poslove sa strancima već duži vremenski periodu u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom preduzimala je sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska navedene osobe. Nakon završetka aktivnosti nadležnog tužilaštva, prema osumnjičenom će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime