Naslovnica Vijesti BiH U Bihaću uhapšen međunarodni organizator krijumčarenja iz Afganistana

U Bihaću uhapšen međunarodni organizator krijumčarenja iz Afganistana

0
organizator krijumčarenja

Službe za poslove sa strancima u saradnji s pripadnicima OSA-e i FMUP-a, danas je u Bihaću locirala i lišila slobode kretanja osobu inicijala P.K., državljanina Afganistana, osumnjičenog da je organizator krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti.

Služba za poslove sa strancima već duži vremenski periodu u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom preduzimala je sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska navedene osobe. Nakon završetka aktivnosti nadležnog tužilaštva, prema osumnjičenom će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH.

Prethodni članakKako se riješiti sijedih na prirodan način?
Naredni članakSAD počinje sa davanjem treće doze cjepiva 20. septembra

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime