Naslovnica Novo Otkrivena još jedna masovna grobnica u Buči

Otkrivena još jedna masovna grobnica u Buči

U Buči otkrivena još jedna masovna grobnica
U Buči otkrivena još jedna masovna grobnica

Još jedna masovna grobnica s tijelima civila otkrivena je u okrugu Buča u Kijevskoj oblasti, objavio je komandant policije Kijevske regije Andrij Nebitov na Facebooku, prenio je Ukrinform.

Sedam tijela pronađeno je u novoj grobnici blizu Buče, gdje su, nakon povlačenja ruske vojske iz Kijeva krajem marta, otkriveni leševi brojnih civila, objavila je kijevska policija.

“Rusi su ovdje mučili sedmero civila, a zatim su ih kukavički pogubili metkom u glavu”, napisao je komandant kijevske policije Andrij Nebitov, dodavši da je “nekoliko žrtava imalo svezane ruke i vezana koljena”.

Dodao je da je grobnica otkrivena danas na mjestu na kojemu su bili stacionirani ruski vojnici, blizu sela Mirotske, 10 kilometara sjeverozapadno od Buče i 35 kilometara od Kijeva, dodao je Nebitov rekavši i da sada rade na identifikaciji žrtava.

Ukrinform je ranije prenio informaciju da su od 3. juna do danas pronađena tijela 1.314 mještana koje su ubile ruske snage u regiji Kijeva.

Nakon odlaska ruskih vojnika iz Kijevske oblasti, gdje su otkrivena tijela više stotina ukrajinskih civila, Buča je postala simbol ruskih ratnih zločina.

Moskva je u više navrata odbacila ove optužbe, kazavši da je riječ o “falsificiranju informacija”, tvrdeći da su zločine počinili Ukrajinci uz podršku zapada.

Kijevska policija je podsjetila da su krajem aprila u jami u selu Mirotska otkrivena izmrcvarena tijela trojice strijeljanih muškaraca s povezom na očima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime