Naslovnica Novo Pobjednik Eurosonga pridružio se ukrajinskoj vojsci

Pobjednik Eurosonga pridružio se ukrajinskoj vojsci

Pobjednik Eurosonga pridružio se ukrajinskoj vojsci
Pobjednik Eurosonga pridružio se ukrajinskoj vojsci

Ukrajinski predstavnik nakon pobjede na Eurosongu vratio se u svoju domovinu kako bi se pridružio vojsci u borbi protiv ruskih agresora.

Oleg Psiuk, frontmen ukrajinskegrupe Kalush Orchestra, poljubio je svoju djevojku Oleksandru ispred svog hotela prije nego što se uputio za Ukrajinu.

Njegov šestočlani bend pobijedio je u subotu na takmičenju u Torinu u Italiji s pjesmom “Stefania”, odnijevši nevjerovatnih 631 bod.

Međutim, grupi, koja je dobila posebnu dozvolu da napusti zemlju kako bi prisustvovala takmičenju, naređeno je da se do ponedjeljka vrati u svoju ratom razorenu zemlju.

Prema ukrajinskom zakonu, svim muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje i pozivaju se da se pridruže vojsci ili podrže ratne napore.

Psiuk je ispričao Rolling Stoneu priču o tome kako je pozvan da se bori protiv ruskih agresora, samo dva dana nakon što je njegov bend izabran da predstavlja Ukrajinu na Eurosongu u Torinu.

U intervjuu još u martu reper Psiuk je rekao da je osnovao volontersku organizaciju koja koristi društvene mreže kako bi pomogla u pronalaženju prijevoza i skloništa Ukrajincima kojima je potrebna.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime