Naslovnica Novo Potonuo brod koji je prevozio 4.000 luksuznih automobila

Potonuo brod koji je prevozio 4.000 luksuznih automobila

brod
brod

Nakon skoro dvije sedmice od izbijanja požara, kod portugalskog arhipelaga Azores potonuo je brod koji je prevozio 4.000 luksuznih automobila.

Na brodu imena Felicity Ace bili su, između ostalog, i vozila proizvođača Porsche i Bentley. Isplovio je iz njemačke luke Emdem prema američkom otoku Rhode. Požar je izbio tokom transporta.

Svi članovi posade su evakuisani po izbijanju požara 16. februara. Lučki kapetan luke Faial Joao Mende Cabecas izjavio je za agenciju Reuters da nije uočeno curenje nafte iz plovila, ali da se strahuje da su oštećeni njegovi rezervoari.

Brod je potonuo na dno Atlantskog okeana na dubini od 3.500 metara. Portugalska mornarica je saopćila da u požaru niko nije povrijeđen i da su svi od 22 člana posade prevezeni u obližnji hotel. Zračne snage Portugala su ih evakuisale.

Volkswagen, u čijem su vlasništvu Porsche i Bentley, je saopćio da su vozila bila osigurana te da šteta iznosi 155 miliona dolara. Bentley je potvrdio da je na brodu bilo 189 njihovih automobila, dok je Porsche potvrdio da je bilo 1.100 njihovih vozila, prenosi BBC.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime