Naslovnica Novo Potpredsjednica Argentine izbjegla atentat

Potpredsjednica Argentine izbjegla atentat

Potpredsjednica Argentine izbjegla atentat
Potpredsjednica Argentine izbjegla atentat

Potpredsjednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner “za dlaku” je izbjegla atentat nakon što se oružje naoružanog muškarca zaglavilo dok je ciljao na nju.

De Kirchner je pozdravljala pristalice ispred svoje kuće kada je muškarac izašao iz gomile i uperio joj pištolj u lice. Predsjednik države Alberto Fernandez rekao je da je pištolj bio napunjen sa pet metaka, ali da nije ispalio kada je napadač pokušao pucati.


Obraćajući se naciji kasno u četvrtak uveče, Fernandez je osudio napadača i rekao da je pokušaj ubistva gospođe De Kirchner jedan od “najozbiljnijih” incidenata otkako se zemlja vratila demokratiji 1983. godine.

Policija je saopštila da je ubica, kojeg su lokalni mediji identifikovali kao 35-godišnjeg Brazilca, priveden. Pokušavaju da utvrde motiv napada.

Na snimku objavljenom u lokalnim medijima vidi se kako muškarac cilja pištoljem nekoliko centimetara od njene glave i čini se da pokušava pucati. Zatim spušta glavu, ali bez ispaljenog metka.

Ne snimcima na Twittteru se može vidjeti i kako ljudi pokušavaju u gomili blokirati prostor između napadača i potpredsjednice.Ona je inače u jeku suđenja za korupciju i pokušaj atentata desio se dok se vraćala sa suda. Optužena je za prevaru države i umiješanost u preusmjeravanje javnih sredstava dok je bila predsjednica između 2007. i 2015. godine. Međutim, potpredsjednica poriče optužbe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime