Naslovnica Vijesti Prije spavanja pojedite šaku oraha ili grčki jogurt

Prije spavanja pojedite šaku oraha ili grčki jogurt

Prije spavanja
Prije spavanja

Nakupljanje kilograma je često glavni razlog zašto se izbjegava hrana prije spavanja, jer se često povezuje s nezdravom hranom i slabom kontrolom. Neki nutricionisti smatraju kako su kasni obroci direktno povezani s nakupljanjem kilograma.

Međutim, neki baš trebaju kasni obrok, a tu su osobe s dijabetesom, niskim razinama šećera u krivi ili osobe koje se bude tokom noći radi povišenja kortizola često će imati koristi od kasnog obroka. Važno je odabrati nutritivni zalogaj koji je bogat proteinima kako bi pomogao kod kontrole šećera u krvi i pružio zadovoljstvo.

Stručnjaci savjetuju da se večera najkasnije do sat vremena prije odlaska na počinak. Prema riječima nutricionistice Tracy Lockwood Beckerman, kruljenje u trbuhu odaje da vam treba kalorija i nutrijenata, pa je onda pametno jesti namirnice koje ih nude.

Proteini, vitamin E, vlakna, minerali, nezasićene masne kiseline… sve se to nalazi u orasima. Također, možete pojesti i bananu. Osim što su ukusne, mogu vam pomoći i da brže utonete u san. Tu je i grčki jogurt s voćem koji će spriječiti da se tokom noći budite.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime