Naslovnica Novo Olimpijski prvaci ne odlaze na Svjetsko prvenstvo u Rusiju

Olimpijski prvaci ne odlaze na Svjetsko prvenstvo u Rusiju

Svjetsko prvenstvo u Rusiju
Svjetsko prvenstvo u Rusiju

Odbojkaška reprezentacija Francuske neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Rusiji, objavio je danas Francuski odbojkaški savez.

Međunarodna federacija (FIVB) se u međuvremenu još nije očitovala o održavanju ovog takmičenja niti o njegovom preseljenju.

“Sigurnost naših sugrađana je naš prioritet i učinit ćemo sve da je garantujemo tokom nacionalnih ili međunarodnih takmičenja. U tom kontekstu i u ovoj fazi Francuska neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu ako se njegova organizacija zadrži u Rusiji”, saopštili su Francuzi, inače olimpijski prvaci u ovom sportu.

Savez je ujedno odlučio otkazati sva putovanja francuskih ekipa na utakmice Evropskog kupa koje bi se odigrale u Ukrajini i Rusiji.

“Bez mene, hvala vam”, napisala je jučer na Twitteru svjetska odbojkaška zvijezda Earvin Ngapeth reagirajući na novinski članak u kojem se objašnjava da FIVB ipak namjerava održati Svjetsko prvenstvo 2022. u Rusiji.

Podsjetimo, Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) zatražio je u petak od međunarodnih saveza da premjeste ili otkažu takmičenja zakazana u Rusiji i Bjelorusiji, odakle je dio ruskih trupa otišao u invaziju na Ukrajinu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime