Naslovnica Vijesti Raketni napad prekinuo utakmicu: Nisu svi jednako reagirali u paničnoj situaciji

Raketni napad prekinuo utakmicu: Nisu svi jednako reagirali u paničnoj situaciji

Pogledajte snimak

Ovih je dana izbio, nažalost, novi sukob između Izraelaca i Palestinaca u kojem je opet bilo poginulih i ranjenih. Jučer je Hamas raketirao izraelske gradove kao odgovor na rušenje jedne stambene zgrade u pojasu Gaze, u kojem je navodno bio smješten stožer tog ekstremističkog pokreta.

Hamas je priopćio da je u petominutnoj baražnoj vatri ispalio 137 raketa na obalne gradove Ashkelon i Ashdod, južno od Tel Aviva. No sirene za uzbunu upalile su se u cijeloj okolici, pa tako i u Ra’anani, gradu sjeverno od najvećeg izraelskog grada.

Odande je stigla snimka s jedne drugoligaške košarkaške utakmice između lokalnog Maccabija i istoimenog kluba iz Kiryata Motzkina.

U posljednjoj četvrtini utakmice spiker je objavio kako su se oglasile sirene te kako je u tijeku raketni napad. Dio igrača odmah je legao na pod, dio ih je pobjegao u svlačionicu, a bilo je nekih koji su napustili teren i legli na pod kraj klupe.

Bilo je tu, logično, i panike, a naročito kod stranih košarkaša koji nisu navikli na ratna zbivanja.

Inače, mnogi arapski i općenito muslimanski sportaši poput Mohameda Salaha i Khabiba Nurmagomedova pridružili su se u pozivima za okončanja eskalacije sukoba i ubijanja nedužnih civila.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime