Naslovnica Vijesti Ratku Mladiću pozlilo pred presudu

Ratku Mladiću pozlilo pred presudu

Advokat Ratka Mladića, Branko Lukić, rekao je kako očekuje pozitivan ishod ukoliko se sve bude gledalo s pravne strane. On je dodao da je zdravstveno stanje Mladića jako loše, kao i da on to ne želi da prizna.

Ja ne volim da nagađam. Ukoliko se bude gledalo pravo, činjenica i dokazi, očekujemo povoljan ishod i da uskoro, Bože zdravlja, general sjedi ovdje s nama. Bilo bi bolje društvo. Ako je na sceni politika, onda znamo kako je to do sada radilo“, rekao je Lukić.

Advokat Lukić kaže da je Mladić fizički oronuo, da ima mnogo bolesti i kako je istakao – često ne može sam da boravi.

Zdravstveno je vrlo loše, kao i već dugi niz godina. On je čovjek tvrdog duha, ali je fizički oronuo, ima mnogo bolesti, vrlo često ne može sam, ali bori se, nikada ne kuka, nikada se ne žali, tako da mi od njega ne možemo da čujemo u kakvom je stanju, nego znamo samo kada vidimo medicinsku dokumentaciju, u kojoj fazi je ta njegova zdravstvena katastrofa“, rekao je Lukić.

Sin Ratka Mladića, Darko, kaže da je njegovom ocu pozlilo prije nekoliko dana u Hagu, odnosno da je imao zdravstvenu krizu i vrtoglavice. Opisao je i kako Ratko nije mogao da se sjeti broja svoje supruge, s kojom se čuje tri puta dnevno.

Brzo će doći taj 8. jun. Tražili smo ili oslobodi po svim tačkama ili da se proces vrati na početak. On to neće moći da izdrži zdravstveno. Oni su rekli da bi on mogao da pobjegne u takvom zdravstvnom stanju. To je čovjek koji ne može da pređe 150 metara sam. To je cinično jedno obrazloženje“, rekao je Mladićev sin i dodao:

General, čak i po njihovim nekim dokumentima, nije sposoban za suđenje. To se može pročitati. General je sad u ponedjeljak imao neku zdravstvenu krizu i vrtoglavice. Zvao me da me pita koji je broj telefona moje majke, nije mogao da se sjeti, a s njom se čuje po tri puta dnevno. On odavno nije za suđenje“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime