Naslovnica Magazin Rus pozirao pred zatvorenim trgovinama

Rus pozirao pred zatvorenim trgovinama

Rus pozirao pred zatvorenim trgovinama
Rus pozirao pred zatvorenim trgovinama

Osim ljubitelja hrane nikako ne treba zaboraviti ni ljude u Rusiji koji su zaljubljenici u modu i shopping, a koji sada, poput ostalih – mogu samo poljubiti vrata.

Mladić iz Rusije odlučio je pokazati kako je ruska invazija na Ukrajinu uticala na ekonomiju njegove zemlje, a putem TikToka podijelio je video koji je za kratko vrijeme pregledalo preko 6 miliona ljudi.Mayer je pozirao pred zatvorenim vratima nekoliko trgovina uključujući H&M, Zaru, IKEA-u, Mango, Massimo Dutti i druge, a ispod je dobio brojne reakcije.

@maierzo #foryoupage #on #fypシ #newmusic #ukraine #wfh ♬ Я буду ебать – MOREART

Iako su mnogi u komentarima izrazili podršku onim Rusima koji su također pogođeni invazijom te čiji osnovni aspekti života trenutno ovise o predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, prvi od njih nosio je posebnu poruku.

“Ne brini, ovo je samo posebna finansijska operacija”, napisao je jedan korisnik osvrnuvši se na Putinovu izjavu na dan početka rata kada je najavio “posebnu vojnu operaciju” nakon koje su se u Ukrajini začule prve eksplozije.

Sam komentar je prikupio preko 90.000 lajkova, a mnogi su se složili kako je ovo nešto najbolje što su čuli od početka ove teške situacije.

Inače, Mayer je napravio svoj video unatoč Putinovom zakonu koji nalaže da se svi oni koji svjesno šire “lažne vijesti” ili dokaze koji su motivisani mržnjom ili neprijateljstvom, mogu suočiti sa novčanim i zatvorskim kaznama.

Iako su neki mislili da je njegov video tu kako bi Mayer “protestovao” protiv zatvorenih radnji, korisnici su zaključili da je ipak nešto drugo u pitanju.

“Ovaj mladić je genijalan. On na suptilan način i bez odlaska u zatvor pokušava da pokaže pravu istinu. Čitajte između redova”, zaključio je jedan korisnik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime