Naslovnica Novo Rusi ciljaju električnu infrastrukturu. Zelenski: Teroristi ostaju teroristi

Rusi ciljaju električnu infrastrukturu. Zelenski: Teroristi ostaju teroristi

Rusi ciljaju električnu infrastrukturu. Zelenski: Teroristi ostaju teroristi
Rusi ciljaju električnu infrastrukturu. Zelenski: Teroristi ostaju teroristi

Nestanak struje i prekidi u vodosnabdijevanju pogodili su u nedjelju nekoliko područja sjeveroistočnog ukrajinskog regiona Harkov, dok su ruski napadi pogodili infrastrukturne lokacije, rekao je guverner regije Oleg Synehubov.

“Ruski okupatori su udarili na kritičnu infrastrukturu u gradu i regionu Harkova”, napisao je Oleg Synehubov na Telegramu.

“U nekoliko naseljenih centara nema struje i vode. Požari su izbili tamo gdje su se ovi napadi dogodili, a vatrogasci suzbijaju požar”, dodao je.

Rusi ciljaju električnu infrastrukturu

Ruske snage pogodile su u nedjelju i energetsku infrastrukturu u centralnoj ukrajinskoj regiji Dnjepropetrovsk, prekinuvši opskrbu električnom energijom nekoliko gradova.

“Neki gradovi i zajednice su bez struje. Rusi su pogodili energetsku infrastrukturu. Nisu u stanju da se pomire sa porazima na bojnom polju”, napisao je guverner ove regije Valentin Rezničenko na Telegramu.

“Snaći ćemo se. Sve službe su u funkciji. Sve ćemo obnoviti u najkraćem mogućem roku”, dodao je.

O ovome se oglasio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji je napisao da “teroristi ostaju teroristi”.

“Totalno pomračenje regije Harkov i Donjeck, djelomično Zaporožja, Dnjepropetrovska i Sumya. Ruski teroristi ostaju teroristi i napadaju kritičnu infrastrukturu. Nema vojnih objekata, samo cilj da ljudi ostanu bez svjetla i topline”, napisao je Zelenski na Twitteru.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime