Naslovnica Novo Rusi predstavili zamjenu za McDonald’s

Rusi predstavili zamjenu za McDonald’s

Rusi predstavili zamjenu za McDonald's
Rusi predstavili zamjenu za McDonald's

Ruski lanac restorana Ujak Vanja koji je predstavljen kao zamjena za McDonald’s navodno je otkrio logo koji je izuzetno sličan poznatim žutim lukovima američkog giganta brze hrane, prenosi britanski The Independent.

Registracija zaštitnog znaka za franšizu Ujak Vanja podnesena je prošle sedmice ruskim vlastima, prema izvještajima medija.

McDonald’s je prethodno objavio da će privremeno zatvoriti svih 847 svojih restorana u Rusiji jer se globalni brendovi suočavaju s pritiskom potrošača da se suprotstave invaziji Vladimira Putina na Ukrajinu.

Novi logo lanca Ujak Vanja je očigledno napravljen po uzoru na ćirilično slovo “V” u nazivu, a korisnici društvenih mreža brzo su istakli njegovu sličnost sa brendiranjem McDonald’sa.

Gradonačelnik Moskve rekao je da bi domaći lanci mogli zamijeniti 250 McDonald’sovih restorana u ruskoj prijestolnici u roku od godinu dana, objavila je ruska novinska agencija Interfax.

On je navodno sugerirao da bi zamjene bile poželjnije od američkog giganta jer bi 99% njihovih sastojaka bilo ruskog porijekla.Rečeno je da je gradsko vijeće dodijelilo 500 miliona rubalja (3,6 miliona funti) domaćim lancima brze hrane.

Prošle sedmice, predsjednik državnog parlamenta Vjačeslav Volodin najavio je da bi Ujak Vanja trebao zamijeniti McDonald’s.

Lanac restorana je prestao sa radom u Rusiji prošle sedmice nakon više od 30 godina što je njihov dolazak poslužio kao simbol “otopljavanja” odnosa između istoka i zapada na kraju Hladnog rata.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime