Naslovnica Novo Ruska verzija McDonald’sa započela s radom

Ruska verzija McDonald’sa započela s radom

Ruska verzija McDonald'sa započela s radom
Ruska verzija McDonald'sa započela s radom

Nakon što se McDonald’s u potpunosti povukao s ruskog tržišta, danas je u ovoj državi, na nacionalni praznik, započeo s radom domaći lanac restorana koji bi trebao predstavljati zamjenu poznatoj američkoj kompaniji.

Na Puškinovom trgu u Moskvi, na mjestu gdje se prije 31 godinu otvorio i prvi McDonald’s u Rusiji, građani su danas mogli prisustvovati otvaranju domaće verzije ove kompanije koja će nositi ime “Ukusno i tačka”.

“Otvaranje restorana pod novim brendom zainteresovalo je građane pa se danas na Puškinovom trgu okupili brojni građani. Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin koji je održao govor rukovodstvu i osoblju restorana”, piše BBC.

Između ostalog, Sobjanin je građanima čestitao Dan Rusije kao i otvaranje novog domaćeg lanca restorana.

“Čestitam praznik i otvorenje restorana. Brinuli smo se za vas, za sudbinu zaposlenih i onih koji su vas snabdijevali proizvodima. Naravno, brinuli smo i za stotine hiljada posjetilaca koji su zavoljeli vaše proizvode. Osim promjene brenda i znaka, sve će biti isto. Hvala vam puno što ste bili strpljivi, bilo je jako važno održati ovu mrežu”, rekao je Sobjanin.

Iako je Sobjanin rekao kako će u restoranu sve podsjećati na McDonald’s, rukovodstvo novog lanca saopćilo je kako će se dosta stvari promijeniti. Primjera radi, umjesto Coca-Cole, posjetioci će imati priliku uživati u domaćim gaziranim pićima.

“Neki naši dobavljači napuštaju rusko tržište i tražit ćemo zamjenu. Imamo određene zalihe Coca-Cole, radit ćemo s njima neko vrijeme. Trenutno je u toku tender za odabir novog dobavljača”, rekao je generalni direktor kompanije Oleg Paroev.

Također, jelovnik restorana koji su se otvorili na mjestu McDonald’sa ostao je isti kao i u slučaju američke kompanije s tim što su nazivi jela promijenjeni, odnosno s njih je uklonjen prefiks “Mac”.

Prema riječima novog vlasnika kompanije Aleksandra Govora, danas će širom Rusije biti otvoreno 15 restorana pod nazivom “Ukusno i tačka”, dok će sutra biti otvoreno još 50 restorana. Do kraja juna, kompanija je planirala otvoriti oko 200 restorana koji su se nalazili na mjestu McDonald’sa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime