Naslovnica Novo SAD nisu optimistične kada su u pitanju pregovori Ukrajine i Rusije

SAD nisu optimistične kada su u pitanju pregovori Ukrajine i Rusije

SAD nisu optimistične kada su u pitanju pregovori Ukrajine i Rusije
SAD nisu optimistične kada su u pitanju pregovori Ukrajine i Rusije

Ambasadorica Joea Bidena pri UN-u Linda Thomas-Greenfiel upozorila je danas da postoje male šanse u pregovorima o okončanju rata u Ukrajini, budući da pritisak na američkog predsjednika nastavlja da raste uoči ključnog samita NATO-a u Evropi ove sedmice.

Thomas-Greenfield rekla je ovo nakon izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u kojem kaže kako ishod nepostignutih dogovora Moskve i Kijeva može biti Treći svjetski rat.

Ambasadorica kaže kako su, prema svemu viđenom do sada, pregovori jednostrani.

“Podržali smo pregovore koje je predsjednik Zelenski pokušao s Rusima, a ja koristim riječ pokušao jer se čini da su pregovori jednostrani, a Rusi nisu htjeli da pristanu ni na jednu mogućnost za pregovorno i diplomatsko rješenje”, rekla je Thomas-Greenfield, prenosi Guardian.

Biden će u četvrtak otputovati u Brisel gdje će saslušati prijedlog Poljske da NATO pošalje svoje mirovne snage u Ukrajinu.

“Ne mogu da pretpostavim koje će odluke biti donijete i kako će NATO odgovoriti na predlog Poljske“, rekla je Linda Thomas-Greenfield ističući Bajdenovu odluku da se SAD u ovom trenutku ne miješaju u rat.

“Ono što mogu reći je da američke trupe neće biti na terenu u Ukrajini u ovom trenutku. Predsjednik Biden je oko toga bio jasan”, zaključuje Ambasadorica Joe Bidena pri Ujedinjenim nacijama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime