Naslovnica Magazin Film/TV Šon Pen stigao u Kijev: Snimat će film o ruskoj invaziji

Šon Pen stigao u Kijev: Snimat će film o ruskoj invaziji

Šon Pen
Šon Pen

Oskarovac Šon Pen došao je danas u Kijev, gdje planira da snima film o ruskoj invaziji na Ukrajinu, što su potvrdili iz kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, piše Nova rs.

Glumac se prvo pojavio na konferenciji za novinare u Kijevu, gde su vladini zvaničnici govorili o detaljima krize koja je danas eskalirala.

Kako javljaju mediji, režiser je u Kijev došao da snimi sve što se trenutno dešava u Ukrajini i da svijetu saopći istinu o invaziji Rusije na tu zemlju.

– Šon Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja – navodi se u saopćenju.

– Šon Pen pokazuje hrabrost koja je nedostajala mnogim drugima, posebno nekim zapadnim političarima. Što više takvih ljudi, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, brže ćemo zaustaviti ovu gnusnu invaziju Rusije. Pen je tokom godina bio u centru mnogih antiratnih i humanitarnih operacija. Dokumentarni film Discoveri Plus iz 2020. godine “Građanin Pen” opisuje glumčeve napore u uspostavljanju neprofitne organizacije “Communiti Organized Relief Effort”, također poznate kao CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010.

CORE je rasporedio timove da pomognu u borbi protiv koronavirusa širom zemlje.

Kako su potvrdili iz produkcijske kuće Vice Studios oskarovac Šon Pen planira da snimi dokumentarac o dešavanjima u Ukrajini, te je odmah pojurio na teren.

Pen je posljednji put posjetio Ukrajinu u novembru 2021. i počeo pripreme za ovaj projekat, kada je bio u posjeti vojsci, što pokazuju fotografije koje je u to vijreme objavila pres služba ukrajinske Operacije združenih snaga.

Pen je posjetio kancelariju predsjednika i razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima ukrajinske vojske, piše Njuzvik.

Kancelarija predsjednika izdala je tada saopćenje preko ukrajinske ambasade u kojem hvali oskarovca i filmskog reditelja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime