Naslovnica Novo Stanje u Ukrajini (11.10.2022.)

Stanje u Ukrajini (11.10.2022.)

Stanje u Ukrajini (11.10.2022.)

11. oktobra, ruske okupatorske snage ponovo su izvele raketni napad na grad Zaporožje. U Kijevskoj oblasti organizovane su patrole navečer i rano ujutru, a rudari u Krivom Rogu još uvijek su zaglavljeni ispod zemlje zbog granatiranja.

To je saopštio Oleksandr Starukh , načelnik Regionalne vojne uprave Zaporožja. On navodi da je napadnut regionalni centar, ujutru u 6;35 sati.

“Infrastrukturni objekti postali su mete neprijatelja. Informacije o razaranju i žrtvama se razjašnjavaju ”, napisao je.

Jučer su Rusi napali ponovo glavni grad Ukrajine nakon više mjeseci, a poginulo je najmanje 14 ljudi. Mnogi rudari su još uvijek zaglavljeni u podzemlju nakon granatiranja.

Više od 800 rudara bilo je pod zemljom u vrijeme ruskog napada na Krivi Rog. Kao rezultat akcije spašavanja, većina njih je već na slobodi, međutim, od večeri 10. oktobra gotovo stotinu rudara je još uvijek u blokadi .

U Kijevskoj oblasti pojačane su ulične patrole uvečer i noću. To je organizovano zbog činjenice da će lokalne vlasti i energetske kompanije uštedjeti električnu energiju i smanjiti opterećenje na mrežama.

“Razumijemo da u mračnim satima dana moramo pomoći našim građanima da se sigurno vrate kući kako protiv njih ne bi bilo krivičnog djela ili administrativnog prekršaja “, istakao je šef regionalne policije.

Ukrajinske Hromadske izvještavaju i da su na južnom frontu Oružane snage Ukrajine nanijele nove gubitke neprijatelju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime