Naslovnica Novo Sudski epilog spora između Muska i Twittera u oktobru

Sudski epilog spora između Muska i Twittera u oktobru

Sudski epilog spora između Muska i Twittera u oktobru
Sudski epilog spora između Muska i Twittera u oktobru

Spor između multimilijardera Elona Muska i društvene mreže Twitter dobit će sudski epilog u oktobru ove godine. Današnja odluka suda da će presuditi po tužbi smatra se prvom pobjedom Twittera u ovom sporu.

Spor je nastao nakon što je Musk odlučio da pokuša kupiti ovu društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, a potom je raskinuo ugovor o akviziciji. Glavni Twitterov advokat William Savitt je izjavio da su zagovornici brzog sudskog procesa, jer kompanija, kako je rekao, iz sata u sat ima veliku štetu. Muskove postupke je ocijenio kao omalovažavajućim po društvenu mrežu.

“Musk je bio i ostaje obavezan da završi posao. Ono što sada radi je suprotno od toga, to je sabotaža”, poručio je Savitt.

Muskov advokat Andrew Rossman je naglasio da njegov klijent nema potrebu da ovaj spor dugo traje te je napomenuo da je Musk jedan od najvećih dioničara u Twitteru. Prema njegovim riječima, suprotna strana ga nije tužila zbog navodnih ranijih kršenja ugovora, već onda kada se odlučio da ga potpuno raskine.

Pravni tim čelnika kompanija Tesla i SpaceX je insistirao da suđenje počne sljedeće godine. Rossman je izjavio da ne traže da pravni rasplet traje godinama, već žele da to bude brzo i u razumnom roku.

Ulozi za Twitter bili su visoki i prije ovog spora. U velikoj je borbi da poveća broj korisnika i poboljša reklamno poslovanje. No, zbog straha od inflacije i recesije primoran je da racionalizira troškove. Brzo okončanje spomenutog spora je bitno kako bi se ograničila neizvjesnost za dioničare, radnike i korisnike. Što spor bude duže trajao, troškovi će biti viši, prenosi CNN.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime