Naslovnica Novo Supruga Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara odštete

Supruga Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara odštete

Supruga Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara odštete
Supruga Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara odštete

Supruga Kobea Bryanta Vanessa dobila je čak 16 miliona dolara odštete zbog pretpljene emocionalne boli nakon što je saznala da su objavljene fotografije s mjesta helikopterske nesreće u kojoj su poginuli njen muž i kćerka 2020. godine.

Prema pisanju BBC-a Vanessa Bryant je rekla da je imala napade panike nakon što je saznala da su podijeljene slike koje su snimili zamjenici šerifa i vatrogasci okruga Los Angeles.

Savezna porota je sada rekla da okrug mora platiti gospođi Bryant za emocionalni bol.

Sutužilac Christopher Chester će dobiti 15 miliona dolara.

Kobe Bryant (41), kćerka Gianna (13) i šest porodičnih prijatelja poginuli su kada se njihov helikopter srušio u Kaliforniji u januaru 2020. Christpher Chester je izgubio suprugu Saru i kćer Payton u toj nesreći.

Izvještaj Los Angeles Timesa u kojem se tvrdi da su zaposlenici okruga snimili fotografije na mjestu nesreće i podijelili ih s drugima razbjesnio je porodice žrtava.

Prošlog novembra, okrug se složio da plati 2,5 miliona dolara zbog emocionalne boli izazvane dvjema porodicama koje su izgubile rođake u nesreći, ali Vanessa Bryant je odbila da se nagodi.

Bryant je rekla da se osjećala “zaslijepljenom, devastiranom, povrijeđenom i izdanom” vijestima o curenju informacija te da je svaki dan živjela u strahu od pojavljivanja ovih slika” na društvenim mrežama.

“Ne želim nikada da vidim ove fotografije”, rekla je. “Želim da pamtim svog muža i kćerku onakvima kakvi su bili”, istakla je.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime