Naslovnica Vijesti TK: Dozvoljene vannastavne i sportsko – rekreativne aktivnosti

TK: Dozvoljene vannastavne i sportsko – rekreativne aktivnosti

Održana 13. vanredna sjednica Vlade TK. Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada je usvojila današnju Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Ono što je razlika u odnosu na dosadašnje naredbe jeste da je od 1. maja dozvoljeno obavljanje svih vannastavnih aktivnosti (dodatna nastava, kursevi, škole stranih jezika, ustanove za edukaciju odraslih, treninzi u zatvorenom prostoru i sl.), kao i svi vidovi sportsko – rekreativnih aktivnosti uključujući teretane, fitnes centri i slično, uz strogo pridržavanje važećih epidemioloških mjera i preporuka u smislu maksimalnog broja prisutnih osoba, fizičke distance i sprovođenja postupaka dezinfekcije.

Sve ostale naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva ostaju na snazi do daljnjeg, kao i naredbe i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donesene u ranijem periodu. Danas donesene naredbe ostaju na snazi od 1. do 7. maja 2021.godine. Vlada je danas prihvatila i Izjašnjenje Ministarstva pravosuđa i uprave na primjedbe zakonodavno – pravne komisije i amandman kluba stranke demokratske akcije na prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu, kao i izjašnjenja Ministarstva obrazovanja i nauke na amandmane podnesene na prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o naučnoistraživačkom radu, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime