Naslovnica Novo U restoranu koji je zamijenio McDonald’s posluženi ubuđani hamburgeri

U restoranu koji je zamijenio McDonald’s posluženi ubuđani hamburgeri

U restoranu koji je zamijenio McDonald's posluženi ubuđani hamburgeri
U restoranu koji je zamijenio McDonald's posluženi ubuđani hamburgeri

Restorani brze hrane koji su zamijenili McDonald’s u Rusiji nakon što je američka kompanija napustila zemlju zbog invazije na Ukrajinu, svojim kupcima poslužili su ubuđane hamburgere što su oni podijelili na društvenim mrežama.

Gosti koji su posjetili restoran “Ukusno & Tačka”, objavili su fotografije pokvarene hrane na društvenim mrežama.

Uznemirujući snimci prikazuju buđ na pecivu za hamburger. Drugi kupci su prijavili da su pronašli noge insekata u mesnim pljeskavicama, navodi Daily Mail.

Ksenija Sobčak, vođa političke opozicije Putinovoj vladi, objavila je fotografije na svom Telegram kanalu.

“Ukusno & Tačka prodaje ubuđane hamburgere”, napisala je Sobčak.

“Izgleda da ne poštuju standarde McDonald’sa, barem u smislu kontrole kvaliteta proizvoda. Danas su zabilježena najmanje tri slučaja prodaje hamburgera s pljesnivim pecivom kupcima”, dodala je.Kada je McDonald’s prodao svojih 700 restorana operaterima “Ukusno & Tačka”, čelnici novog lanca obećali su da će kupci dobiti bolje iskustvo u restoranima.

Oleg Paroev, koji je bio izvršni direktor McDonald’sa u Rusiji prije nego što je postao novi izvršni direktor u rebrendiranoj kompaniji, tvrdi da je lanac prodao rekordnih 120.000 hamburgera na dan otvaranja 12. juna.

No, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, ruski potrošači se ljute pri pogledu na ove pokvarene obroke. Neki su se čak žalili na nedostatak sira u cheeseburgerima koji se nude.”Mislim da nije u redu da nađete buđ”, napisao je jedan korisnik na Telegramu.

Drugi je odgovorio: “Shvatite, ne morate trovati ljude.”

Glasnogovornica lanca rekla je za Newsweek da su kontaktirali proizvođača radi daljeg pojašnjenja, rekavši da su “kvalitet i sigurnost proizvoda njihov glavni prioritet”.

Ranije ove godine, McDonald’s je napustio Rusiju zbog invazije te zemlje na Ukrajinu, ali zadržava pravo da otkupi posao nakon 15 godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime