Naslovnica Novo U Ukrajini najavljen prekid vatre na 10 sati zbog uspostavljanja humanitarnih koridora

U Ukrajini najavljen prekid vatre na 10 sati zbog uspostavljanja humanitarnih koridora

0
U Ukrajini najavljen prekid vatre na 10 sati zbog uspostavljanja humanitarnih koridora
U Ukrajini najavljen prekid vatre na 10 sati zbog uspostavljanja humanitarnih koridora

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopćilo je kako će vojska ove države prekinuti borbena dejstva u Ukrajini na 10 sati kako bi se otvorili humanitarni koridori iz nekoliko gradova.

Prema informacijama ruskih novinskih agencija, humanitarni koridori za izlazak civila bit će otvoreni iz Kijeva, Mariupolja, Harkova i Sumija, a sve na zahtjev francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

“Ruske oružane snage, nakon zahtjeva Emmanuela Macrona ruskom lideru Vladimiru Putinu, proglašavaju prekid vatre u trajanju od 10 sati i otvaranje humanitarnih koridora. Civili će moći napustiti Mariupolj, Harkov, Sumi i Kijev”, saopćeno je.

Također, naglašava se kako će ruska vojska detaljno pratiti proces evakuacije.

“Tokom otvaranja humanitarnih koridora, Oružane snage Ruske Federacije će vršiti kontinuirano praćenje evakuacije, uključujući i korištenje bespilotnih letjelice. Stoga, upozoravamo da su svi pokušaji ukrajinske strane da još jednom remete humanitarne operacije, i da za to optuže Rusiju, beskorisni i bespredmetni”, saopćilo je rusko ministarstvo.

Kako se navodi, uspostavljanje humanitarnih koridora i prekid vatre trebao bi uslijediti od 8 sati po centralnoevropskom vremenu.

Prethodni članakJavelin je ključno ukrajinsko oružje protiv ruskih tenkova
Naredni članakCijene nafte dostigle najviši nivo od 2008. godine

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime