Naslovnica Novo U Zagrebu se srušila nepoznata letjelica

U Zagrebu se srušila nepoznata letjelica

0
U Zagrebu se srušila nepoznata letjelica
U Zagrebu se srušila nepoznata letjelica

Policijska uprava u Zagrebu zaprimila je više dojava građana da su na širem području Jaruna noćas osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Kako je neslužbeno potvrđeno Jutarnjem listu oko lokalnog studentskog doma pronađeni su dijelovi neke letjelice, ali još uvijek se ne zna šta se tačno dogodilo.

Na mjestu incidenta pronađena su i dva padobrana.

Kako je tokom noći doznao Index iz dobro obaviještenih izvora, po dosad prikupljenim informacijama do kojih su nadležne službe došle tokom uviđaja, na zagrebačkom Jarunu srušila se bespilotna letjelica.

Pojavljuju se neslužbene informacije da je tokom uviđaja utvrđeno da se na dijelovima letjelice nalazi petokraka i natpisi na ruskoj ćirilici, no za to nema nikakve službene potvrde.

Odgovor šta je zapravo palo na Zagreb možda je dao Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive.


Rogoway je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba vjeruje da se u glavnom gradu Hravstke srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine.

Kako Index doznaje iz dobro obaviještenih izvora, s dva padobrana koji su pronađeni na dvije lokacije na Jarunu, više od kilometar od mjesta gdje je nastao veliki krater u zemlji, nisu se spustili ljudi, nego se vjerojatno radi o dijelovima letjelice u kojima su pohranjeni podaci.

Prethodni članakDžaferović: Dodik potkopava Dejton
Naredni članakKina: Važno je podržati Ukrajinu i Rusiju u pregovorima o prekidu vatre

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime